WORKSHOP CETAL | Home


Despre workshop

În perioada 04 - 06 iulie 2017 la CETAL se desfășoară o serie de seminarii știintifice comune cu celelalte laboratoare din INFLPR.

Workshopul are loc pentru o perioada de 3 zile în care membrii CETAL vor prezenta rezultate recente realizate în CETAL. Va fi și o sesiune dedicata colegilor din INFLPR care doresc să prezinte lucrări sau intenții de activități în posibilă conexiune cu echipamentele infrastructurii CETAL.
Vă invităm să participați cu prezentări orale sau poster. Lucrările poster vor fi susținute de scurte prezentări orale.

În afară de sesiuni de lucrări, vom organiza vizite în laboratoare.Program preliminar:

4 iulie - Ziua LaMP
- Prima parte a zilei: Prezentarea laboratorului LaMP. Lucrări cu tematica: Procesarea materialelor cu Laser, Surse laser, aplicații ale materialelor procesate cu laser, etc.
- A doua parte a zilei: vizite în laboratoare.

5 iulie - Ziua PW
- Prima parte a zilei: Prezentarea laboratorului CETAL-PW. Lucrări cu tematica: Materia în condiții extreme, acceleratoare de particule și aplicații, diagnoza plasmei, procese ultrarapide, etc.
- A doua parte a zilei: vizite în laboratoare.

6 iulie - Ziua PhIL
- Prima parte a zilei: Prezentarea laboratorului PhIL. Lucrări cu tematica: Fotonica, dispozitive fotonice, spectroscopie, imagistică, metrologie, etc.
- A doua parte a zilei: vizite în laboratoare.

Structura workshopului este deocamdată orientativă și va fi finalizată în funcție de lucrările propuse.Calendarul workshopului:
- 5 iunie – deschiderea site-ului web pentru înscrierea lucrărilor
- 23 iunie – termen de înregistrare a intenției de participare.
- 26 iunie – termen de trimitere a titlului lucrărilor.
- 29 iunie – noul termen pentru inregistrarea lucrarilor si a participantilor.
- 30 iunie – afișarea programului
- 4 – 6 iulie WORKSHOP.
Rolul workshopului este de a stimula la nivelul Institutului comunicarea stiintifica intre laboratoare, discutiile stiintifice informale, dar de calitate, activitatile de gen brainstorming, deschiderea, colegialitatea, initiativa tinerilor. Si nu in ultimul rand, este o ocazie de popularizare a infrastructurii CETAL in randul colegilor din INFLPR.

Incurajam participarea colegilor mai tineri, cu experienta redusa in sustinerea prezentarilor orale, ca repetitie intr-un mediu informal, dar formativ.

Pentru prima editie va fi un workshop intern, al INFLPR. Dar daca se dovedeste de succes, se poate extinde in anii urmatori si catre o participare mai larga cu colegi din celelalte institute cu care INFLPR colaboreaza in mod traditional.