CETAL | Clean Rooms | Access Rules

Reglementările de mai jos se aplică tuturor persoanelor care au acces în Camera Curată, operatorilor, vizitatorilor precum și personalului care se ocupă de curățenia Camerelor Curate. Acest regulament trebuie adus la cunoștință personalului și vizitatorilor înainte de a avea acces în Camera Curată. Toate persoanele trebuie să fie conștiente de aceste reguli și să le urmeze în orice moment.

 

 1. Accesul în Camera Curată se face conform Protocolului de acces adaptat tipului de camera curata (ISO7 sau ISO8).
 2. Toate obiectele personale, cum ar fi chei, ceasuri, chibrituri, brichete și țigări, sau alte obiecte generatoare de particule trebuie să fie pastrate în afara Camerei Curate.
 3. Obiecte personale valoroase, cum ar fi portofele și bijuterii, pot fi permise în Camera Curată cu condiția ca acestea să nu fie niciodată scoase de sub îmbrăcămintea de protecție pentru Cameră Curată.
 4. Telefoanele mobile pot fi folosite in camera curata.
 5. Mâncatul, fumatul, guma de mestecat sunt absolut interzise în interiorul Camerei Curate.
 6. Accesul este permis numai cu salopete sau halate de protecție speciale, destinate Camerei Curate.
 7. Sunt interzise în Camera Curată produsele cosmetice precum: rujul, fardul de ochi, fond de ten, creion pentru sprâncene, rimel, fixativ, spumă de păr, gel de păr, sau utilizarea în exces a parfumurilor, loțiunilor după ras și orice alte produse ce pot emana pulberi și aerosoli.
 8. In camera curata ISO7 este permisă numai hârtia specială compatibilă cu Camera Curată.
 9. In camera curata ISO7 sunt interzise creioanele, stilourile, cariocile, markerele. Sunt permise numai instrumente de scris speciale precum markerele compatibile cu Camera Curată ISO7. Hartia si instrumentele de scris pot fi inlocuite cu dispozitive electronice (tableta, laptop, smartphone, etc.).
 10. Sunt interzise produsele din materiale textile, cartoane, hartie.
 11. Înainte de accesul în Camera Curată nu atingeți cu manușile obiectele și suprafețele care nu au fost curățate bine.
 12. În Camera Curată atingeți suprafețele și manipulați probele numai cu manuși, degetare și pensete. Amprentele sunt o sursă majoră de contaminare.
 13. Evitați contactul solvenților cu pielea pentru a limita procesul de descuamare a pielii.
 14. Înainte de îmbracarea salopetelor de protecție spalați mâinile.
 15. Toate instrumentele, containere și dispozitive utilizate în procesul de curățare trebuie să fie curățate în aceeași măsură ca și suprafețele din Camera Curată. Toate aceste elemente sunt o sursă de contaminare.
 16. Nu lasați pe mese, pe echipamente sau pe alte suprafețe, ustensile și instrumente. Orice obiect trebuie depozitat în locuri special amenajate.
 17. Pentru ștergerea suprafețelor sunt permise numai lavete speciale compatibile cu Camera Curată.
 18. Toate echipamentele, materialele și containere trebuie să fie decontaminate de praf și grasimi înainte de introducerea în Camera Curată.
 19. Tusea și strănutul sunt o sursă de contaminare a Camerelor Curate. Este restricționat accesul în Camera Curată persoanelor cu afecțiuni fizice, răceli, tulburări respiratorii sau de stomac.
 20. Se interzic în Camera Curată: - Mișcări rapide, alergarea. - Sprijinirea de echipamente sau suprafețe de lucru. - Scrisul pe echipamente sau haine. - Scoaterea de obiecte de sub îmbrăcămintea pentru Cameră Curată. - Purtarea hainelor rupte sau murdare.
 21. Se interzice purtarea articolelor de îmbrăcăminte pentru Camera Curată în afara acesteia.

 

Protocol de acces în camerele curate:

 • Camera A-008 - Micro si nanoprocesari cu Laser (ISO-7).
 • Camera A-S06 - Metrologie (ISO-8).
 • Camera B-007 - Laser CETAL-PW (ISO-8).

 

Referințe
- http://www.terrauniversal.com/


Pentru subtitraj activați funcția "Subtitle/CC"