CETAL | LASER SAFETY

În multe țări din lume există organizații care se ocupă de monitorizarea cazurilor de accidente cu radiație laser și propun măsuri de prevenire. În România nu există încă un astfel de mecanism de monitorizare și prevenire. Nu se cunoaște un număr real de incidente și nu există un mod de informare a populației asupra riscurilor expunerii la fascicul laser, inclusiv a copiilor care confundă pointerii laser cu jucării.
Informarea și instruirea sunt mecanisme cheie de prevenire a incidentelor/ accidentelor cu laser.

 

INFORMARE
La CETAL am implementat o bază de date online (REGISTUL ACCIDENTELOR LASER) în care medicii oftalmologi din România, utilizatorii de laseri, părinții, să poată înregistra incidentele provocate de utilizarea laserilor și unde se pot informa asupra riscurilor, regulilor elementare de utilizare în siguranță a dispozitivelor cu laser.

 

 

INSTRUIRE
CETAL oferă servicii de instruire pentru viitorii Ofițeri cu securitatea laser, sau pentru utilizatorii echipamentelor cu laser, privind lucrul în siguranță cu laserii utilizați în aplicații tehnice atât în domeniul cercetării, cât și cu largă aplicabilitate în industrie. Instruirea are la bază cerințele de reglementare naționale, ale directivelor europene, precum și cerințele standardelor internaționale aplicabile, oferind informații legate de amplasarea corectă într-o încăpere a echipamentelor cu laser, de riscurile provenite de la sursele de radiații și de la fasciculul laser și, totodată, măsurile de protecție ce sunt necesare a fi adoptate.